Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Μια μικρη ανασκοπηση....



Μετα απο μια εθελουσια απουσια καποιων ημερων απο το blog, ειπα να επανελθω σημερα. Η πολιτικη/κοινωνικη/οικονομικη επικαιροτητα των ημερων ειναι τετοια, που σε αναγκαζει να αφησεις παραπερα οποιαδηποτε σκεψη για μπαλα, βαθμους κλπ.

Καταρχας, θα ηθελα να συγχαρω τα εκατομμυρια των ανθρωπων που βγηκαν να διαμαρτυρηθουν στους δρομους απεναντι στην λυστρικη επιθεση εναντια σε δικαιωματα και κατακτησεις δεκαετιων, καθως και απεναντι στην ιδιοτυπη οικονομικη κατοχη που μας επεβαλλε αντισυνταγματικα η κυβερνηση.

Δυστυχως η δολοφονια των τριων ανθρωπων μεσα στο καταστημα της Marfin,εδωσε την καταλληλη ευκαιρια στα παπαγαλακια του αστικου μπλοκ εξουσιας να προβουν σε ενα οργιο κατασυκωφαντησης του λαικου κινηματος, με μονο σκοπο να διαλυσουν τις αντιστασεις και να μεταφερουν αλλου την κουβεντα και οχι στην λαοθαλασσα η οποια δικαια βρεθηκε στους δρομους και διαδηλωσε.

Παροτι οι μεμονωμενες πραξεις βιας δεν προαγουν το κινημα και αντ αυτου το πανε βηματα πισω, οι ηθικοι αυτουργοι της δολοφονιας ειναι ολοι αυτοι που επιτρεπουν σε εργοδοτες με "3 κοτερα" οπως ο βγενοπουλος (αλα Μπερλουσκονι) να τρομοκρατουν τους υπαλληλους τους με απολυση εαν ασκησουν το αναφθαιρετο και συνταγματικα κατοχυρωμενο δικαιωμα στην απεργια. Παραλληλα, ανοιγουν το δρομο στο παρακρατος με ολους τους πεμπτοφαλλαγγιτες τυπου χρυσα αυγα, να προβοκαρουν να προκαλουν και να τρομοκρατουν.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

Ο παπανδρεου,ο παπακωνσταντινου, ο καρατζαφερης,η ντορα, ο τρισε, ο αλμουνια,ο μπαροζο, η μερκελ,ο μιχαλολιακος

Αλλα οπως εστρωσαν, ετσι θα κοιμηθουν... Γιατι ο κοσμος δεν θα κολωσει, δε θα κανει πισω, αλλα θα κατεβει ακομη πιο μαζικα πιο διεκδικητικα στους δρομους. Και αυτοι, θα νιωσουν την οργη μας.

Γιατι εμεις μενουμε χωρις δουλεια, χωρις συνταξη, χωρις παιδεια, χωρις ασφαλεια, χωρις υγεια χωρις τιποτα. Και παλι εμεις θα κληθουμε να βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα και να πληρωσουμε τα σπασμενα του κεφαλαιου, οταν εμεις δεν κλεψαμε ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, οταν αυτοι εκαναν οργια κατασπαταλησης και κερδοφοριας. Δεν θα τους περασει!

Στα του Βολου(εκει ημασταν την ημερα της διαδηλωσης), οι 2 πορειες ειχαν μαζι περισσοτερους απο 5.000 διαδηλωτες. Τετοια μαζικοτητα ειχε πολλα χρονια να δει ο Βολος, ισως απο τις αντιπολεμικες πορειες για τον πολεμο στο Ιρακ.



Να δωσουμε την μαχη, οι πορειες της Τριτης να εχουν ακομη περισσοτερο κοσμο!



Γιατι να λεμε βιαια τα νερα ενος ποταμου και οχι τις οχθες που τα περιοριζουν;
Μπερτολτ Μπρεχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου