Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΠΑΟΚ...μια γευση απο το μελλον


Εχοντας την δυνατοτητα λογω της διακοπης του πρωταθληματος να δουμε λιγο πιο στρωτα τα πραγματα γυρω απο τον ποδοσφαιρικο ΠΑΟΚ, θα ηθελα να διατυπωσω καποιες σκεψες για την ομαδα, μακρια απο το αγχος των συνεχομενων αγωνιστικων υποχρεωσεων. Και γιανα μην παρεξηγηθω,ειμαι ο πρωτος που θα διαφωνησει στο να ασχοληθουμε απο τωρα αποκλειστικα με εξωαγωνιστικα ζητηματα,μεταγραφες κλπ.Αφορμη σταθηκε η εικονα της ομαδας στα 3 τελευταια παιχνιδια, και η δηλωση του Σαντος για τις "σαρδελες".

Δεν πιστευω οτι οι παικτες μας εγιναν ξαφνικα αμπαλοι.Ουτε οτι πρεπει να προχωρησουμε σε εκκαθαριση το καλοκαιρι.Η ομαδα μετα απο χρονια δειχνει οτι μπορει να αποδωσει πραγματικο ποδοσφαιρο,στρωτο,λειτουργωντας ως συνολο,που μπορει να διεκδικησει τιτλους και διακρισεις, οχι ως πυροτεχνημα αλλα ως κατι το ρεαλιστικο που προκυπτει μεσα απο την καθημερινη δουλεια και πρακτικη και την οργανωμενη διαχειρηση του τμηματος απο την διοικηση.
Ωστοσο, ειναι γεγονος οτι το αγωνιστικο τμημα απο μονο του δεν λεει κατι, αν δεν επαιζε κα ιτον ρολο του η στηριξη απο μεριας κοσμου.Σε καμια περιπτωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα μπορουσε να εχει αυτους τους παικτες εαν δεν υπηρχε ο πραγματικος μεγαλομετοχος ΛΑΟΣ ο οποιος θα εκανε sold οut τα διαρκειας, και θα εδινε το υστερημα του στις δυο ΑΜΚ.Ουτε ακομη αυτοι οι παικτες εαν επαιζαν σε αλλες ομαδες θα μπορουσαν να αποδωσουν αυτα που βγαζουν τωρα στο γηπεδο.Ειναι προφανεστατο οτι εαν το ΠΑΟΚ-βαζελος γινοταν σε αδειο γηπεδο, τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα.

Η μεγαλη διαφορα του φετινου ΠΑΟΚ απο τον αντιστοιχο πριν 2 χρονια, ειναι η παρουσια παικτων-πρωταθλητων.Αυτοι οι οποιοι θα παιξουν μπαλα ανεξαρτητως συνθηκων, και ποτε δεν θα ειναι κατω του μετριου.
Αυτοι οι παικτες πρεπει να αποτελουν τον κορμο της ομαδας πανω στον οποια θα χτισεις τα επομενα χρονια.Και δεν μπορω να φανταστω τον ΠΑΟΚ του μελλοντος χωρις Κοντρερας-Μαλεζινιο βασικο διδυμο στα σεντερ μπακ.Οι φετινες τους εμφανισεις απεδειξαν οτι μπορουν μαζι να κανουν θαυματα, επαιξαν σημαντικο ρολο στο οτι η ομαδα σπαει καθε ρεκορ στον αμυντικο τομεα, ενω προσδινουν μια σιγουρια σε ολους τους συμπαικτες τους στην ιδια γραμμη.O 32αρης Παμπλο και ο 25αρης Στελιος, αντεχουν σιγουρα δυο ακομη χρονια μαζι.
Οσον αφορα τον κεντρικο αξονα,ο παικτης κλειδι της φετινης χρονιας (κατι που φανηκε στο Europa league) ειναι ο Βιτολο. Αυτος ο ασταματητος σπριντερ ο οποιος σε καθε παιχνιδι μας επιβεβαιωνει ολο και περισσοτερο, για ποιο λογο εχει ζητησει η NASA να εξετασει τα πνευμονια του και να τα κανει μηχανες.Το παλικαρι ειναι πολυεργαλειο, και αμα καταφερει να φτιαξει και το σουτ του (κατι το οποιο τωρα τελευταια το δουλευει), πιστευω ανετα τρωει την θεση του Τσαβι στην εθνικη.Για τον συγκεκριμενο δεν θα πως πολλα. Μετα απο καθε παιχνιδι και καθε προπονηση, κλειδωμα σε εναν σταβλο 100Χ100 γιανα μπορει να κανει και το χαλαρωτικο τρεξιμο του.
Τελος,το πουλεν πολλων μας, ο Αντελινο, ο οποιος ευτυχως δεν εβγαλε ματια την πρωτη του χρονια στην ομαδα γιανα μπορεσουμε με τα 150.000 ευρουλακια που δωσαμε στην Πορτο, να εχουμε να λεμε οτι τους πιασαμε το κοτσο του αιωνα.Η αξια του,και οχι αδικα εχει εκατονταπλασσιαστει και οχι αδικα.Με απιστευτο ταλεντο και αρχοντικο στυλ, ειναι ενας μικρος δαιμονας ο οποιος σε λιγα χρονια θα μεγαλουργει με την φανελα της Πορτογαλιας (ελπιζω ως παικτης του ΠΑΟΚ).Το ζητουμενο ειναι να γινει σαφες,οτι τα γλειωδεστατα σεναρια που ακουγονται για την παρτη του να κοπουνε μαχαιρι.

Απο κει και περα, υπαρχουν καποιες θεσεις η οποιες εν μερει ειναι καπαρωμενες και υπερπληρεις, αλλα απο παικτες δυστυχως μεγαλης ηλικιας. Ο Γκαρσια δυστυχως σε 2 χρονια κρεμαει παπουτσια,και μαλλον εχει μπροστα του μια σεζον ως βασικος.Αυτο δημιουργει ενα κενο στον χωρο των χαφ ο οποιος θα πρεπει να καλυφθει.Καλος ο Φωτακης, αλλα η φετινη του χρονια το μονο που του εξασφαλιζει ειναι ενας καλος παγκιτης στον ΠΑΟΚ που ονειρευομαστε.Πανω κατω τα ιδια και με Ιβιτς και Χαλκια. Αναντικαταστατοι φετος, λογικα και του χρονου, αλλα σε εναν χρονο απο τωρα , θα πεπει να γινουν καποιες κινησεις στις θεσεις τους.

Τα σημεια στα οποια βλεπω οτι υστερει ο φετινος ΠΑΟΚ και χρειαζεται αμεση ενισχυση ειναι 3. Τα δυο πλαγια μπακ, και η θεση του φορ.
Συμπαθης ο Λινο, αλλα δυστυχως αμυνα δεν μπορεις να μαθεις στα 30 σου που ερχεσαι Ευρωπη.Δεχομαι οτι το συμβολαιο του δε λεει και πολλα, αλλα μπορει να παραμεινει απο του χρονου η δευτερη λυση στη θεση που παιζει σημερα ως μοναδικη επιλογη.
Στο αλλο ακρο εχουμε οχι εναν αλλα δυο παικτες οι οποιοι αν προσφεροαν εκατερωθεν ο ενας τα αμυντικα και ο αλλος τα επιθετικα του χαρακτηριστικα, θα ειχαμε την ιδανικη λυση. Δυστυχως αυτο δεν γινεται, και η θεση μενει εν μερει κενη.Προσωπικα,θα κρατουσα τον Πολωνο ως αλλαγη και θα στελνα τον Αραμπατζη δανεικο καπου σε ομαδα της Superleague.Απο κει και περα, με τον Γεωργιου να ψηνεται στις Σερρες για να αποτελεσει το μελλον της ομαδας στην αριστερη πτερυγα,τον Κλαους να ερχεται απο φετος να παιξει ενα ρολο στην επιθεση, και τον τεραστιο Μπαλαφα για τα χαφ παραμενουν καποια κομη μικρα κενα γιανα συμπληρωθει το ροστερ της επομενης χρονιας.
Δεδομενου οτι η ομαδα θα προχωρησει σε αποκτηση μεγαλου σε αξια φορ, υπαρχει το ερωτηματικο του δευτερου πλαγιου χαφ μετα τον Βιερινια.Κλεινοντας στο οτι ο Εντινιο δεν αποκτιεται, και οτι ο Κριστιανο προοριζεται για επιτελικος μεσος, υπαρχει μονο ο Κουτσανικουλης. Οποτε εκτος συγκλονιστικου απροοπτου(ειτε ο Κουτσια να βγαλει ματια στην προετοιμασια,ειτε αυτο να συμβει απο καποια αλλη "εσωτερικη" μεταγραφη), ισως να πρεπει να οδηγηθουμε και σε καποια ενισχυση στην συγκεκριμενη θεση, εκτος και αν ο παικτης που θα αποκτηθει ως φορ, μπορει να ανταπεξελθει και στην συγκεκριμενη θεση, οποτε δυο σε ενα.Ειδωμεν....


* Ενοοειται η παραμονη Σαντος.Ασυζητητη
* Μεγαλυτερη αναλυση και ονοματολογια δεν εχει κανενα απολυτως νοημα στην παρουση. Αυτα,απο τελη Μαη.

2 σχόλια:

  1. Αν και έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να μπούμε σε ονοματολογία,ξέρω πολλούς παίκτες που θα μπορούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ.Προσωπικά θέλω έναν τεράστιο φορ..Να βάζει εύκολα το γκολ.Αν είχαμε ένα μεγάλο φορ φέτος,θα είμασταν σίγουρα πρώτοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εστω του χρονου θα τον εχουμε!Μαζι με δυο καλα πλαγια μπακ παμε για μεγαλα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή