Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ελληνικες διακρισεις γυναικειων τμηματων στην Ευρωπη



Τις τελευταιες μερες, ο χωρος του γυναικειου αθλητισμου της χωρας μας, εχει σημειωσει 2 παρα πολυ σημαντικες επιτυχιες.Το αξιοσημειωτο ειναι οτι προκειτε για ομαδες οι οποιες σε καμια περιπτωση δεν φημιζονται για την μαζικοτητα των οπαδων τους.
Πρωτα,η γυναικεια ομαδα του μπασκετ του Αθηναικου η οποια κατεκτησε τον παρθενικο τιτλο ελληνικης ομαδας, κερδιζοντας το Eurocup.Στη συνεχεια, η γυναικεια ομαδα πολο της Βουλιαγμενης η οποια κατεκτησε για δευτερη συνεχομενη χρονια το Champions Cup.

Μπραβο στις κοπελες αυτες, και μπραβο στα σωματεια τους που στηριξαν τις προσπαθειες τους. Η πορεια των 2 αυτων σωματειων στα 2 αυτα αθληματα, ειναι κοντινη. Και στα δυο, εχει πεσει ιδαιτερη βαρυτητα απο τα σωματεια τους, με την αναλογη οικονομικη ενισχυση καθως και την στηριξη τοπικων παραγοντων και του φιλαθλου κοσμου. Οχι ως πυροτεχνημα μιας χρονιας, το οποιο του χρονου θα πεταχτει στα σκουπιδια, αλλα με συγκεκριμενα πλανη ετων. Η Βουλιαγμενη συμμετεχει σε 3 σερι final four, ενω ο Αθηναικος καθε χρονο με συγκεκριμενο ροστερ ανεβαινε κατηγοριες, προγραμματιζοντας την επομενη του χρονια.ΕΙχαν την δυνατοτητα να αγωνιστουν απο φετος στην Euroleague, αλλα προτιμησαν να κοντραριστουν με κοντινα τους μπατζετ, ωστε απο την μια να διεκδικησουν το τροπαιο , ενω απο την αλλη να αγωνιστουν του χρονου στην Euroleague ακομη πιο ετοιμοι.

Δυστυχως,και παροτι γυναικεια τμηματα του ΠΑΟΚ φερνουν πολλες επιτυχιες (με χαρακτηριστικο το γυναικειο τμημα με τα 4 σερι πρωταθληματα και την συμμετοχη στο Champions League), δεν εχουν την αντιστοιχη στηριξη. Θα μπορουσαμε να μεγαλουργουσε σε παρα πολλα αθληματα και να διαφημιζεται το ονομα του ΠΑΟΚ με τον καλυτερο τροπο σε πολλους χωρους και σε πολυ κοσμο, αλλα δυστυχως η βαρυτητα πεφτει σε ενα με δυο αθληματα.

ΠΑΟΚ δεν εισαι για τις επιτυχιες τα ντερμπι στη Τουμπα, ΠΑΟΚ εισαι για πολλα παραπανω. Βεβαια την ευθυνη δεν θεωρω οτι την εχει ο κοσμος(ισως σε πολυ μικρο βαθμο), αλλα κατα βαση ο ερασιτεχνης ο οποιος θαρρεις πως ενδιαφερεται μονο για τις ποζες και την υστεροφημια.

*Δεν θα με χαλουσε καθολου, και θα το θεωρουσα τρελη μαγκια να πανηγυριζαμε σημερα για καποιον ευρωπαικο τιτλο σε οποιοδηποτε αθλημα ανδρικο η γυναικειο.
** Ελπιζω η εικονα να ειναι προαγγελος μεγαλων ευρωπαικων διακρισεων του γυναικειου ποδοσφαιρου

3 σχόλια:

  1. Μακάρι paokhoolg!Οταν αναφερω σε φιλους άλλων ομάδων τους τίτλους των άλλων τμημάτων του ΠΑΟΚ,με κοροιδευουν και με λενε γραφικο!Ειμαστε πολλα χρονια πισω..Μπραβο στα κοριτσια και μπραβο και σε ολα τα παιδια που πηγαινουν τον συλλογο σε υψηλα σκαλοπατια!
    ΥΓ ο εθνικος κατεκτησε τον τιτλο στο κυπελλουχων!Η βουλιαγμενη δεν επαιξε ακομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΒΟυλιαγμενη μολις κερδισε το Champions Cup πριν κανα μισαωρο. Εχεις δικιο για τον ΕΘνικο, το ξεχασα.

    ΚΑθολου γραφικος!ΚΑλα κανεις και τα λες.Ετσι εισαι μεγαλη ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο και στην βουλιγμενη λοιπον!και δηοσιευσαμε ταυτοχρονα την μεγαλη νικη στο μπασκετ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή