Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η εμφανιση της ακροδεξιας και η υποχρεωση απομονωσης της


Το τελευταιο διαστημα βλεπω με αρκετη ανησυχια την δημιουργια μιας μικρης τασης της ελληνικης κοινωνιας προς την ακροδεξια.Ειναι γεγονος οτι το κλιμα της χωρας δεν ειναι αυτο που υπηρχε πριν 2-3 χρονια οπου υπηρχε μια σαφη στροφη του κοσμου προς πιο προοδευτικες αντιληψεις.Δυστυχως, εχουν προκυψει πλεον στον "δημοσιο διαλογο" να συζητιουνται πραγματα οπως το μεταναστευτικο η τα δικαιωματα μειονοτητων της χωρας. Το οτι συμβαινει αυτο, δεν ειναι κατι το γενικα πρωτογνωρο, αλλα κατι το οποιο θα πρεπει να μας προβληματισει και να προσπαθησουμε να βρουμε την ριζα αυτου του προβληματος.

Σε περιοδο κοινωνικων εντασεων και ανακαταταξεων,οπου αμφισβητειται εντονα η εθνικη κυριαρχια της χωρας μας,ενω παραλληλα βρισκομαστε σε μια εντονη περιοδο γενικευμενης οικονομικης κρισης, θα ηταν λογικο ο κοσμος να ξεσηκωθει και να αντιδρασει. Σε ενα τετοιο περιβαλλον,θα ελεγα οτι ξεδιπλωνεται ενα ιδανικο περιβαλλον για την αριστερα και τον αντιεξουσιαστικο χωρο, ωστε να πεισει κοσμο με μια συνολικη τοποθετηση η οποια να καταδυκνειει τους υπευθυνους της κρισης, και να μπορεσει να ισχυροποιησει το μπλοκ του αγωνα. Παρολα αυτα, τετοιες περιοδοι μπορει να χαρακτηριστουν(κατι που εχει συμβει και στο παρελθον), απο μεταστροφη του κοσμου προς την ακροδεξια και τον φασισμο.

Πιο συγκεκριμενα, το προβλημα με την καταργηση των συλλογικων συμβασεων, η ακροδεξια μπορει να το απαντησει με το λαικιστικο "οι Αλβανοι μας παιρνουν τις δουλειες". Το μεγα ερωτημα, οτι τι θα καναμε με την κατασκευη υποδομων της χωρας εαν δεν υπηρχαν οι αλλοδαποι εργατες(καθοτι οι Ελληνες ειμαστε πολυ large για χειρονακτικες δουλειες) παραμενει αναπαντητο.

Δυστυχως η Αριστερα, εγκλωβισμενη στους θεσμους,δειχνει ανικανη να αντιπαραβαλει λυσεις και προτασεις που να δειχνουν εναν διαφορετικο δρομο, και δινει ολο το περιθωριο στην σοσιαλδημοκρατια να περναει τα σκληροτερα μετρα που περασε κυβερνηση απο την περιοδο της κατοχης.
Την ιδια στιγμη που αμφισβητειται η εθνικη μας ανεξαρτησια απο μια κυβερνηση των Βρυξελων αποτελουμενη απο μη εκλεγμενα προσωπα, εντολοδοχων των μεγαλυτερων τραπεζικων κολλοσων οπως ο Τρισε , ο Σισε κ.ο.κ., η Αριστερα δειχνει ανικανη να απαντησει πειστικα σε αυτο διοτι εμφανιζει τα γνωστα φοβικα συνδρομα.
Ο αντιεξουσιαστικος χωρος απο την αλλη, εχει μια τοποθετηση η οποια μονο κακο δεν κανει σημερα σε αυτους που θελουν να χτυπησουν να κεκτημενα του κινηματος. Ασχολειται με δευτερευοντα και τριτευοντα θεματα,και αφηνει σε αλλη νιοστη-μοιρα την αναγκη οργανωσης της πλατιας μαζας της κοινωνιας απεναντι στα νεα μετρα.

Αυτο ειναι μεγαλο πολιτικο κενο δυστυχως σημερα,το οποιο αποδυκνειει οτι δεν υπαρχει το πολιτικο υποκειμενο εκεινο το οποιο θα θεσει τις βασεις για μια πραγματικη και ουσιαστικη αντιπολιτευση σημερα.

Απο την αλλη, υπαρχει η εμφανιση με διαφορες μορφες του φασισμου, ο οποιος θελει να κανει αισθητη την παρουσια του και να δειξει οτι υπαρχει, και οτι μπορει αυτος με την σειρα του να αποτελεσει πολο συσπειρωσης.

Οπως και αν εχουν τα πραγματα σημερα για το κινημα, οφειλουμε να πατησουμε τον φασιμο και να τους στειλουμε κλοτσιδον στις τρυπες τους.
Ειναι γνωστον οτι αυτα τα ανθρωποειδη, αποτελουν το καλυτερο αναχωμα του συστηματος σημερα, ειναι επικινδυνοι, ειναι υπανθρωποι, δεν δισταζουν να βγαζουν μαχαιρια και ψεκαζουν με σπρευ οποιονδηποτε θεωρουν "απειλη".

Το αρθρο αυτο γραφτηκε με αφορμη το ΕΜΕΤΙΚΟ μπλοκ των χρυσων αυγων βολου, το οποιο ακουσων ακουσων φιγουραρει στην λιστα των μπλων του Βολου (VOLOSBLOGS) ως καθωσπρεπει, ενω αντιστοιχα το δικο μας θεωρειται ως ακαταλληλο.



*Μετα απο 2 αιτησεις συμμετοχης και 1 αποστολη διαμαρτυριας,3 μηνες μετα, ακομη δεν μου εχουν απαντησει οι καθυστερημενοι διαχειρηστες του VOLOSBLOGS

*Ενα απο τα favorites μου videακια...Τα Λιακοκουραδα.Αφιερωμενο εξαιρετικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου