Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΠΑΟΚ πανω απ ολα


Δεν θα εστιασω στο κομματι των φυλλαδων.Το ανελυσε ωραιοτατα ο morrisonpaok παρακατω. Θελω να σταθω στο ζητημα του τι σημαινει ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημερα.
Ο ΠΑΟΚ δεν ειναι το ιδιο με την ομαδα που επαιζε την δεκαετια του '50. Ουτε καν με αυτην του '70, ασχετα που πλεον δεν ηταν επαγγελματικο το ποδοσφαιρο. Τοτε επαιζαν μονο για τα 4 ιερα γραμματα. Σημερα περασαμε σε αλλο επιπεδο, το επαγγελματικο, εκει οπου ο ΠΑΟΚ ειναι εταιρια με μετοχες και σπονσορες. Οι ομαδες απαρτιζονται απο επαγγελματιες. Αυτοι γιανα παιξουν τοπι θελουν λεφτα.Κανεις απο τους παικτες που παιζουν στον ΠΑΟΚ δεν θα ερχοταν στην ομαδα εαν γνωριζε οτι δεν προκειτε να πληρωθει.Η ομαδα ζει και αναπνεει γιατι εχει τον κοσμο της, να της δινει και να της ξαναδινει(ιδιαιτερα χρηματα) χωρις να περιμενει ανταμοιβη.

Η μεγαλη διαφορα του ΠΑΟΚ με τις υπολοιπες ελληνικες ομαδες ειναι οτι καταφερνει να δημιουργει ΠΑΟΚτσηδες. Αυτη τη "μαγικη ουσια" οπως λεει το συνθημα, την εχουν ελαχιστες ομαδες στον κοσμο. Με βαση αυτην, ο λαος του ΠΑΟΚ μπορει να μετατρεψει εναν στυγνο επαγγελματια με παραστασεις στα μεγαλυτερα πρωταθληματα, να κανει τατου τον Δικεφαλο και να μειωσει 40% τις αποδοχες του. Γι αυτο και πολλοι παικτες δενονται με την ομαδα.

Δεν ξερω αν στο σημερινο συμβαν τεθηκε θεμα αποχης.Καλα θα ηταν, οταν υπαρχει το παραμικρο προβλημα πρωτα να λυνετε απο τα μεσα, και σε επομενο σταδιο να βγαινει προς τα εξω.Οι αγωνιστικες υποχρεωσεις προεχουν.Ας μεινει το σημερινο συμβαν, ως μια ενδειξη οτι η ομαδα χωρις την συσπειρωση και συστρατευση του κοσμου δεν μπορει να προχωρησει.Ειδικα τωρα σε περιοδο ΑΜΚ.

Και επισης ας μεινει ως μια ακομη αποδειξη οτι οι προσωπολατριες πρεπει να ανηκουν στο παρελθον του ΠΑΟΚ, γιατι το παρον και το μελλον πρεπει να ειναι ο ΠΑΟΚ που ολοι ονειρευομαστε. Και σε αυτον τον ΠΑΟΚ, τα προσωπα ερχονται σε δευτερη μοιρα.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου