Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Χαρακιρι


To Seppuku ή Hara kiri ονομάζεται ο ιαπωνικός τελέτουργικός τύπος αυτοκτονίας που καθιερώθηκε από τους Σαμουράι ως μοναδική επιτρεπτή διέξοδο σε περίπτωση ήττας ή ατίμωσης.Αντλεί τις ρίζες του από τη βουδιστική αντίληψη ότι ο ανθρώπινος βίος είναι μια παροδική κατάσταση, επομένως έχει μεγαλύτερη σημασία η τιμή ενός ανθρώπου παρά η διατήρησή του στη ζωή.
Για την Ιαπωνική παράδοση, η "νίκη ή η ήττα είναι αποτελέσματα της τυχαίας δύναμης των συνθηκών. Αυτό που διαφέρει είναι η αποφυγή της αναξιοπρέπειας και αυτό γίνεται μόνο στον θάνατο".
* Ο Σαμουράι που αυτοκτονεί συνήθως αποκεφαλίζεται απο ένα φιλικό του πολεμιστή την στιγμή του πόνου.




Δυστυχως ο σημερινος ΠΑΟΚ, παροτι πολυ ανωτερος απο τις γριουλες, ακομη και οταν επαιζε με παικτη λιγοτερο καταφερε να βγαλει τα ματια μονος του. Δεν τελειωσε το ματς οταν επρεπε χανωντας αρκετες ευκαιριες,παραχωρησε χωρο ενω δεν πιεζοταν, εκανε παιδαριωδη λαθη, και δεχτηκε μια παιδικη κοκκινη καρτα ισως στην χειροτερη εμφανιση του Βιτολο φετος.

Παρα τις αντιξοοτητες, την κακη ψυχολογικη κατασταση, το κλιμα των προηγουμενων ημερων, την απουσια φιλαθλων, η ομαδα μας ειχε να αντιμετωπισει και τον ενδολοδοχο του βαζελου σπαθα ο οποιος ηταν εμετικος.

Παρολα αυτα η ομαδα μας μπορουσε να παρει το τριποντο ανετα αμα δεν ξεχνουσε το ποδοσφαιρο που ξερει και ηταν πιο σοβαρη, απεναντι σε εναν Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο αντιπαλο



PS* Σημερα μαθαμε οτι μπουνια στο προσωπο του αντιπαλου ειναι κιτρινη.Ευγε!!

6 σχόλια:

  1. Ενώ ξέρεις πως θα παίξει ο σπάθας να καθομαστε να τα γράφουμε μετά είναι γελοίο και μας ξεφτιλίζει.
    Ας προστατέψει κάποιος αυτή την ομάδα.
    Αλλά τι να πεις και τι να γράψεις είμαστε παιχνιδάκι στα χέρια τους και ανήμποροι να αντιδράσουμε.
    για το παιχνίδι έχεις απόλυτο δίκιο, ΧΑΡΑΚΙΡΙ!
    και καλό καλοκαίρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μπηκε μολις ο φλεβαρης! Φαντασου!!
    Παντως νομιζω πως η κατασταση ακομη μπορει να διορθωθει. Ειδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να διορθωθεί και να πας που?
    CL; σημασία είναι πως τίτλος δεν θα έρθει και φετος.
    Και να βγεις στα προκριματικά του CL το μόνο κέρδος είναι πως μπαίνεις κατευθείαν στους ομίλους του ουέφα.
    Πάντως αυτή η ομάδα αξίζει κάτι παραπάνω φέτος και αδικούν τους εαυτούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακομη και αυτο ειναι κατι.Δεν λεω οτι συμβιβαζομαι με τα τριτο-τεταρτο-πεμπτος, αλλα αλλο ειναι να παιζεις 15 Ιουλη 2ο προκριματικο γυρο, και αλλο απο σεπτεμβρη να αρχινας ευρωπη.Απλα ας διεκδικησουμε οτι γινεται... Αν τα παρατησουμε τωρα, ουτε Ευρωπη δε θα βγουμε εγγυημενα.Να δειξουμε χαρακτηρα,να ειμαστε σοβαροι, και ας δουλεψει το τμημα scouting στις αδυναμιες μας. Με 2-3 παικτες κλεισμενους απο νωρις γιανα κανει ολη η βασικη ομαδα προετοιμασια, του χρονου παμε για οργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως τελικά η ομάδα αυτή δε μπορεί για παραπάνω και έχει φτάσει στο ταβάνι της;; Θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε και εμείς τις ευθύνες μας, γιατί η έπαρση δεν οδηγεί σε υγιείς καταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙναι γεγονος οτι με τα χρηματα που διαθετουμε, εχουμε φτιαξει ενα ροστερ που μπορει να ακουμοπησει το ταβανι της αποδοσης του.Αυτο βεβαια δεν πρεπει να το δουμε με κακο ματι, μαλλον θα το μετρησω στα συν μιας ομαδας.Μαλλον με 2-3 σοβαρες προσθηκες, η ομαδα αυτη θα παει για πολλα πραγματα, κατι που φαινεται εξαλλου, και νομιζω αυτες τις αδυναμιες μπορουμε να τις εντοπισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή